van
0 tot 12 jaar

BRILLEN

 

Babybrillen

Ook de allerkleinsten hebben soms een bril nodig. Dat is even wennen, maar gelukkig hebben wij megaleuke babybrillen in huis! Hippe monturen in zachte kleuren en materialen. Extra soepel en zonder scharnieren waaraan je kind zich kan kwetsen. Of met een elastiekje om aan die grijpgrage handjes te ontsnappen.

Brillen voor jonge kinderen en tieners

Op zoek naar een toffe bril voor je kleine deugniet of stoere tiener? Dan zijn jullie aan het juiste adres! In ons assortiment vind je een gevarieerde keuze aan betaalbare merken en modellen. Coole en degelijke monturen, die comfortabel zitten en tegen een stootje kunnen. Bekijk ze hier of kom langs en ontdek nog véél meer in onze winkel.

Een greep uit ons aanbod

                   

         

Hoe weet je of je kind een bril nodig heeft?

Jonge kinderen kunnen nog niet aangeven dat ze minder goed zien. Daarom is het belangrijk dat ouders, verzorgers en onderwijzers éxtra alert zijn voor oogklachten. Presteert je kind bijvoorbeeld minder goed op school? (Denk aan concentratieproblemen of moeite met lezen en schrijven.) Dan kan een oogprobleem de oorzaak zijn. Hoofdpijn is ook een teken aan de wand, net zoals te dicht bij de tv zitten. Herken je een van die symptomen? Maak dan een afspraak bij de oogarts.

De keuze van jouw kinderbril

Een kinderbril moet in de eerste plaats comfortabel zitten. Tijdens het sporten en spelen, maar ook in de klas. Maar hoe kies je nu het juiste exemplaar? En waarop moet je letten? Lees onze gouden tips!

De wereld is mooier met ontspiegelde glazen

Ontspiegelde glazen zorgen voor een helderder beeld en een scherper contrast. Laat de glazen dus altijd ontspiegelen.

Flexibele oortjes

Kies een kinderbril met flexibele beentjes. Zo vangt hij eventuele klappen beter op en komt hij minder snel scheef te zitten.

Een bril met een elastieken bandje

Heeft je mini een bril nodig? Wij hebben speciale babybrillen met een elastieken hoofdband. Zo blijft de bril mooi zitten en ontdekt je kind de wereld in alle vrijheid.

Nieuw en revolutionair: myopie-brillenglas voor bijziendheid bij kinderen

Myopie of bijziendheid komt regelmatig voor bij kinderen en tieners. Ze brengen veel tijd door voor het scherm en dat doet hun ogen geen deugd. Ben je er vroeg bij? Dan kun je de progressie afremmen en problemen op lange termijn voorkomen. Deze revolutionaire brillenglazen werden speciaal ontwikkeld voor kinderen en zijn al meermaals bekroond. Ze hebben een honingraatachtige structuur, die de focus corrigeert een helderder beeld oplevert. Ze zijn dun, licht, uv-bestendig én passen in elke kinderbril.
*Opgelet: voor deze glazen heb je een voorschrift van de oogarts nodig.

 

TIP! Volg de 20-20-2 regel

Voorkomen is beter dan genezen. Wil je het zicht van je kinderen preventief beschermen? Las dan een pauze in van ongeveer 20 seconden, na elke lees- of schermsessie van 20 minuten. Zorg ook dat ze genoeg tijd buiten spenderen, want buitenlucht is goed voor de ogen!